V centrách miest zavládne atmosféra vianočných trhov

19.12.2011 Stropkov

Svidník/Stropkov 18. decembra (TASR) – V centrách Svidníka a Stropkova zavládne na budúci týždeň vianočná trhová atmosféra. V stánkoch na námestiach budú môcť návštevníci i obyvatelia miest stráviť niekoľko chvíľ s priateľmi, prípadne kúpiť vianočné darčeky pre svojich blízkych.
Na svidníckej pešej zóne sa Vianočné trhy začnú v pondelok (19.12.) a potrvajú do stredy (21.12.). V stánkoch návštevníci nájdu umelecké predmety, remeselnícke výrobky, vianočné ozdoby, ale aj množstvo kuchárskych špecialít, ktoré neodmysliteľne patria k Vianociam.
Mesto na svojej webovej stránke informuje, že v pondelok o 16.30 h sa v rímskokatolíckom kostole začne koncert žiakov Základnej umeleckej školy vo Svidníku. O deň neskôr o 15.30 h vystúpia na pešej zóne mažoretky a deti zo svidníckych materských škôl. V stredu v takom istom čase sa začína program, ktorý pripravili žiaci základných škôl.
Vo štvrtok (22.12.) otvoria 5. ročník Vianočných remeselných trhov v neďalekom Stropkove, ktoré budú trvať dva dni. Tibor Kubička z odboru školstva a kultúry (OŠK) Mestského úradu v Stropkove pre TASR uviedol, že na Námestí SNP bude vyše 30 stánkov, v ktorých návštevníci nájdu typický vianočný tovar a výrobky remeselníkov.
\"Na pultoch nebudú chýbať medovníky, oblátky, produkty z dreva, keramiky, hračky a tkané výrobky. Okrem toho tu môžu návštevníci nájsť ozdoby z drôtu a šúpolia, podobné ako vyrábali kedysi naši predkovia, a ďalšie ľudovo-umelecké práce,\" informoval Kubička.
Doplnil, že návštevníci budú môcť ochutnať aj tradičné výrobky domácej kuchyne. V piatok pre nich majstri kuchári a mäsiari priamo na námestí pripravia dobroty, aké sa v tomto regióne pripravujú na zabíjačke.
V kultúrnom programe sa vo štvrtok popoludní predstavia cirkevné zbory a deti zo ZUŠ Františka Veselého. Okrem toho budú môcť Stropkovčania vo vstupných priestoroch OŠK vidieť výstavu betlehemov, ktoré vyrobili žiaci ZŠ. Ocenené práce poputujú na medzinárodnú výstavu do poľského mesta Dukla.
 

Vyberte región